martes, 8 de mayo de 2012

"COMPARTEIX COTXE" A CATALUNYA.

La crisi, més enllà del factor negatiu que comporta la paraula, és una situació de la que la gent ha d´aprendre i s´ha d´adaptar. Les millors respostes per fer front a aquesta situació no són les respostes que provenen dels polítics, els economistes, les entitats financeres mundials, ni de les "ofertes" dels lliure mercat que se´ns ofereixen. Les millors respostes davant la crisis neixen d´un mateix i de la gent normal que ha de viure i conviure amb el problema dia a dia, fent-li front no com a espectadors, sinó com a vius participants de tan lamentable situació que, per norma general, ha estat creada i provocada pels mateixos homes que ara pretenen donar-nos la solució, sovint enriquint-se en el procés que ha provocat la mencionada crisi.


Actualment, diverses activitats alternatives que existeixen des de fa temps han començat a proliferar amb més força que mai, ja que resulten molt més útils i viables, per no dir ja necessàries, que uns anys enrere. Si abans eren formes alternatives d´entendre la vida, avui en dia demostren ser no només una alternativa, sinó una resposta molt més viable, útil i humana, que la que ens ofereix l´alternativa de mercat global per la que es regeixen les economies mundials de poder econòmic i financer; un mercat actual basat en el creixement imparable, que a la llarga simplement serà insostenible.

Davant d´aquest sistema deshumanitzat d´entendre no ja l´economia, sinó la vida dels mateixos ciutadans i treballadors sobre els que es sustenten aquestes economies de mercat, avui en dia, cada cop més,  s´estan popularitzant arreu del món alternatives viables que cada cop funcionen millor, i on cada cop hi participa més gent! Així, cada cop són més habituals els mercats d´intercanvi, l´horticultura urbana comunitària, les cadenes de favors i el fet de compartir cotxe.


Dins del Facebook, recentment ha aparegut un nou grup, "COMPARTEIX COTXE" A CATALUNYA (grup actualment desaparegut), que no pretén una altra cosa que optimitzar recursos a l´hora que lluitar contra un mercat de preus abusius, però que a l´hora és mostra com una iniciativa més ecològica i sostenible, i una manera nova de fer amics.

Ja ho diuen ells mateixos:

“Aquest és un grup per optimitzar els recursos de cadascú i per estalviar diners. Molts diners. Davant del abusiu increment del preus del mitjans de transport i el preu del gas-oil, aquesta iniciativa neix perquè aquells que vulguin estalviar diners ho puguin fer de la forma més pràctica i còmode possible.

Els avantatges són molts:

- Estalvia molts diners en transport.
- Coneix gent nova.
- Serveix-te de la facilitat d'ús de FB per trobar gent. Contacte directe entre conductors i acompanyants sense passar per intermediaris.
- Ajuda al medi ambient.
- No participar en l'encariment de tarifes com Teisa, Sarfa, Renfe, etc. No afavorir l'especulació en el preu del transport públic.

No hi ha cap empresa darrera d'aquest projecte, així que, si us plau, si t'interessa la viabilitat del projecte, recolza aquesta iniciativa agregant les teves amistats a "Comparteix Cotxe" a Catalunya. Quanta més gent siguem, millor serà el servei.

Gràcies.”

Si estàs interessat en agregar-te a aquest grup, només has de donar-te d´alta al Facebook, si encara no ho has fet, i anar a "COMPARTEIX COTXE" A CATALUNYA (grup actualment desaparegut) i agregar-te al seu grup.

2 comentarios:

  1. Hola, això de compartir cotxe, fa uns quants anys ja va passar, per una crisi energètica provocada pels països àrabs. Va durar com tres o quatre anys i va haver-hi persones que van compartir cotxe. Això va succeir allà per l'any 75 o 76. Van fer fins a publicitat perquè els ciutadans tinguessin consciència de la crisi d'energia. Els més majors ens acordem. Pregunteu i us ho diran.

    ResponderEliminar
  2. Hola q tal! Espero me puedan ayudar a dar cn el titulo de una peli q vi hace tiempo q me gusto mucho pro no recuerdo. Se trata de dos niños q viven en una isla q se enamoraron y los dos son rechasados x los demas habitantes de la isla( la niña xq es fea y al niño xq es huerfano) El niño emprendio un viaje para buscar una vida mejor para el y para la niña, pro en su viaje conocio a un comerciante de dinero y muy respetado q lo adopta y le enseña todo lo q el sabe. Al final el señor muere y este hereda todo. Pasados 8 años el muchacho regresa a la isla para casarse cn la muchacha pro nadie lo reconoce, ni la muchacha de la q estaba enamorado. A la final el le cuenta todo y se casan.

    ResponderEliminar