martes, 27 de marzo de 2018

LA LLEGENDA DE SANT PERE D’OSOR

Sant Pere d’Osor, a Osor, vila i municipi de la comarca de la Selva, és una església d’elements romànics i barrocs que data del segle XII, tot i que hi ha constància que aquesta va substituir l’església original, que era una petita edificació preromànica enturonada i protegida per la riera de la Noguerola i la riera d’Osor. Aquest edifici forma part d’una llegenda que dona origen al nom de l’antiga parròquia d’Osor.


Segons conta una llegenda, Osor fou fundat per dos germans, els quals discutien sobre el nom que havien de posar-li. Com no es posaven d’acord, finalment convingueren que cada un d’ells fes un una figura i li posarien el nom de la que fos millor. El gran va fer una imatge de sant Pere i el petit, d’un ós. I com totes dues estaven prou bé, no van veure motius per discutir més i convingueren posar-li el nom de Sant Pere d’Osor, que és el nom de l’antiga parròquia del poble d’Osor.


DOCUMENTACIÓ FOTOGRÀFICA EXTRA

A continuació deixo algunes de les fotografies que varem prendre de Sant Pere d’Osor, per tal de que pugueu ambientar-vos molt millor en aquesta llegenda que us hem explicat.









Podeu trobar més llegendes catalanes clicant aquí

No hay comentarios:

Publicar un comentario