sábado, 29 de abril de 2017

LA LLEGENDA DE LA TORRE DE SANUI

La Torre de Sanui, aproximadament a un quilòmetre de la vila d’Àger, a la comarca de la Noguera, era una antiga torre de guaita d’estil romànic (segle XI), les restes de la qual, actualment, es troben situades dins de la casa de camp del mateix nom, on fou reaprofitada com cisterna. D’aquesta torre existeix una llegenda -la qual fins i tot va existir en forma d’un romanç, avui perdut-, del qual encara se’n conserva el record.


Popularment la Torre de Sanui, coneguda també com Torre Sanui, era considerada com una “torre dels moros”.

Segons la llegenda, aquesta torre antigament havia estat habitada per un rei sarraí molt fort i valent, i els cristians no la podien prendre per més que ho intentaven. Un dia, però, se’ls acudí la manera de fer-se seva aquella fortalesa: van tallar un gran nombre d’heures, i tots els homes es van cobrir amb elles com si fossin arbres, dirigint-se cap aquella petita fortalesa.


La filla del rei àrab, que era a la finestra, li va semblar veure uns arbres que caminaven com si es tractés de tot un bosc en marxa i va córrer a contar-ho al seu pare. Però com que aquell dia feia molt de vent, l’home no en va fer cabal, creient que només era el vent que feia moure les branques dels arbres, i no es prepararen per la defensa. Quan se’n van adonar, ja era massa tard. Els cristians ja els entraven per la porta, i d’aquesta manera es feren amos de la Torre de Sanui.


Podeu trobar més llegendes catalanes clicant aquí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario