martes, 25 de abril de 2017

LA LLEGENDA DEL CASTELL DE FARENA O EL CASTELLOT

Farena és una entitat de població que pertany al municipi de Mont-ral, a la comarca de l’Alt Camp. Si visitem aquest petit poble d’inusitada bellesa, just al seu cim trobarem l’església romànica de Sant Andreu (que probablement data del segle XII) i a la vora d’aquesta, les restes d’alguns dels murs de l’antic castell de Farena, conegut com el Castellot o el castell dels Templers, del que s’explica la senzilla llegenda...

L'església de Sant Andreu i el castell de Farena.

Conta la gent de Farena que des de dalt del castell dels Templers -al que podem accedir pujant les escales del carrer dels Templers-, que també és conegut com el Castellot, hi havia un pas interior o subterrani que anava cap el riu Brugent, que es troba als peus del poble, molts metres més avall. Sembla ser que per aquest pas secret podia escapar-se el capellà o qui fos, perquè era una comunicació que anava per sota del poble i recorria un bon tros.

Detall de la porta del castell de Farena, o el Castellot.

DOCUMENTACIÓ FOTOGRÀFICA EXTRA

A continuació deixo algunes fotografies que vàrem fer de l’església de Sant Andreu i el castell de Farena que espero que us puguin servir per complementar aquesta llegenda.

El carrer dels Templers.

La pujada del carrer dels Templers.

L'església de Sant Andreu.

La porta de l'església de Sant Andreu.

L'església de Sant Andreu i el castell de Farena.

El castell de Farena.

Restes del castell de Farena al final del carrer dels Templers.

Part posterior del Castellot.

Farena.

Podeu trobar més llegendes catalanes clicant aquí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario