martes, 16 de mayo de 2017

LA LLEGENDA DE LA COVA DEL RELLIGUER D’HOSTALRIC

Hostalric, a la comarca de la Selva, és una petita vila que encara conserva bona part del seu encant medieval. Entre el seu conjunt arquitectònic, apart de les restes de les seves muralles, les portalades i el seu castell-fortalesa podem trobar una curiosa construcció subterrània coneguda com la Cova del Relliguer, just al cim del carrer Relliguer. Si bé l’accés a l’interior d’aquesta cova sol ser restringit, aquesta pot ser visitada durant la celebració de la Fira Medieval que Hostalric celebra cada any durant el cap de setmana de Setmana Santa.

La Cova del Relliguer, entrada.

La “cova” o hipogeu del Relliguer està excavada directament a la roca. Té un recorregut de 26 metres i s’endinsa fins a 6 metres de profunditat al turó del castell d’Hostalric. Per un corredor en ziga-zaga s’arriba a dues cambres que podien servir tant per a magatzem d’aliments o celler, com per refugiar-se en moments de conflicte. El primer espai, més petit, es forma al costat d’un recolze en el traçat; el segon, més gran, forma una sala rodona al final del recorregut.

Cavitats treballades a la roca a manera de lleixes.

Segons una llegenda, aquesta cova hauria estat utilitzada com un lloc de reunió i amagatall secret de la comunitat jueva de la vila, formada per deu famílies jueves que vivien a Hostalric entorn el 1331, tot i que aquestes passaren poc temps a la població a causa de la mala relació que tenien amb les famílies cristianes.

Accedint a l'interior de la cova...

Podeu trobar més llegendes catalanes clicant aquí.

2 comentarios:

  1. ¿Porque no está abierta habitulamente al público?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Se puede visitar por libre, con la llave que te dan en la oficina de turismo.

      Eliminar