lunes, 19 de diciembre de 2016

LES ÀNIMES DEL CEMENTIRI DE LA VAJOL

La Vajol, a 546 m d’altitud sobre el nivell del mar, és el poble més alt de la comarca de l’Alt Empordà. Situat en un terreny accidentat, i a estones feréstec, degut a la seva proximitat amb els Pirineus, en aquest llogaret rodejat d’uns fantàstics i frondosos boscos de sureres i castanyers, un encara pot sentir l’atmosfera d’altres temps. En un lloc així, no podia faltar alguna contarella d’aire sobrenatural...

La porta del cementiri de la Vajol

Si partim des del centre de la Vajol cap el camí del Cementiri, un cop deixem l’última casa del poble, arribarem ben aviat a una petita necròpolis que es troba envoltada per la vegetació dels boscos circumdants de la zona que fan que de dia el lloc ens resulti tranquil i agradable, però de nit, tot i la seva petitesa, tingui un to misteriós.

No fa gaire temps enrere, a la Vajol encara hi havia qui creia que les ànimes en pena es manifestaven en forma de petites llumetes que corrien per terra i brillaven sobre la gespa de les tombes del petit cementiri del poble.

Entrada del cementiri de la Vajol.

DOCUMENTACIÓ FOTOGRÀFICA EXTRA

A continuació deixem algunes altres fotografies que vam prendre durant aquesta visita al petit cementiri de la Valol, mentre el sol es ponia, que esperem que puguin servir per il·lustrar millor aquesta contarella.

Interior del cementiri de la Vajol.

Interior del cementiri de la Vajol.

Cementiri de la Vajol, detall.

Podeu trobar més llegendes catalanes clicant aquí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario