lunes, 26 de diciembre de 2016

LA LLEGENDA DE LA PEDRA DRETA DE MAÇANET DE CABRENYS

Molt a prop del Mas Olivet, dins del terme municipal de Maçanet de Cabrenys, a la comarca de l’Alt Empordà, trobem la Pedra Dreta, un menhir el IV mil·lenni abans de Crist d’aproximadament 2 metres de longitud amagat en mig de uns frondosos boscos que, segons la llegenda, va ser deixat allí per uns grup de dimonis constructors de ponts.

La Pedra Dreta.

Partint de Maçanet de Cabrenys per la carretera GI-503 direcció a Tapis, una entitat del mateix municipi, trobarem un trencant a mà esquerra a poc menys de dos kilòmetres del poble, conegut com el camí del Mas Olivet. A mig camí entre la carretera i el mas mencionat, trobarem la Pedra Dreta.

La Pedra Dreta.

Segons explica la llegenda, sembla ser que un dia -o més aviat una nit- es reuniren tots els dimonis de l’Empordà i el Vallespir per construir un pont sobre el riu Tec, a la vila de Ceret (França). Com sol ser habitual  en aquests casos, quan el Diable o els dimonis intervenen en la construcció d’un pont o algun edifici, la idea era fer-ho tot d’una tirada, en una sola nit. Així doncs, tots els dimonis es posaren a treballar tan bon punt es pongué el sol i arribà la vesprada, però no acabaren d’aconseguir el seu propòsit. Efectivament, els diablons que transportaven l’última pedra pels aires van ser sorpresos pel cant del gall anunciant la sortida del sol. La llum solar els encegà, sent criatures de la nit com eren, i els obligà a refugiar-se immediatament sota terra deixant la seva tasca inacabada. Tan bon punt desaparegueren, la pedra va caure, precipitant-se des del cel, i va quedar ben clavada en el mateix lloc on la podem trobar avui dia. El menhir de la Pedra Dreta era exactament la pedra que mancava en un contrafort del pont del Diable de Ceret.

La Pedra Dreta.

Podeu trobar més llegendes catalanes clicant aquí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario