martes, 25 de junio de 2019

LA LLEGENDA DE LA COVA DEL GAT

La Cova del Gat és un jaciment arqueològic que troba dins del terme municipal de Figuerola del Camp, a la comarca de lAlt Camp. Va ser utilitzada com a cova sepulcral durant l’inici de l’Edat del Bronze, i en el seu interior s’han trobat diversos ossos humans i l’aixovar que els acompanyava, format per diferents vasos, tenalles i bols ceràmics, puntes de sílex foliaformes, molins barquiformes de mà, denes de collaret d’ós i esteatita, un fragment d’aixada i restes d’animals. Tot i que no va ser intervingut com a jaciment arqueològic fins l’any 1934, la cova ja era coneguda de molt abans.

La cova del Gat, part exterior.

D’aquesta cova, situada la partida del Mas del Llop, s’explica que una vegada un gat que voltava a prop de la cova hi va entrar i no va poder sortir mai més. I diuen que encara hi és i que per això es diu Cova del Gat.

El gat de la cova.

Una altra versió explica que, quan la cova no tenia nom, van deixar-hi dins un gat per veure si sortia, i va sortir-ne per un altre costat.

DOCUMENTACIÓ FOTOGRÀFICA EXTRA

A continuació us deixo algunes de les fotografies que vàrem prendre de la Cova del Gat, que espero que us puguin ajudar a introduir-vos en aquesta llegenda.

La cova del Gat, cartell indicador.

La Cova del Gat.

La Cova del Gat.

Podeu trobar més llegendes catalanes clicant aquí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario