martes, 25 de junio de 2019

LA LLEGENDA DE LA TORRE DE LA MIXARDA

La Torre de la Mixarda, coneguda també com la Torre dels Moros, és un monument protegit del municipi de Figuerola del Camp, a la comarca de l’Alt Camp. Aquesta torre de guaita moderna -tot i que hi ha qui assenyala que en el seu origen podria datar del segle XII- destaca per a seva singular bellesa en mig de la plana agrícola de la zona on s’aixeca.


Expliquen que la torre de la Mixarda, situada en mig d’una zona planera de camps de cultiu a cinc quilòmetres del nucli urbà de Figuerola del Camp, es comunicava a través d’un passadís soterrani i secret amb la cova d’en Jordà, que es trobaria en un punt indeterminat del Tossal Gros o Jordà de Prenafeta, que separa les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Sembla ser que en aquest indret, fa molts anys es van amagar grans tresors, tot i que no s’aclareix qui va amagar aquests tresors ni perquè. Només podem conjecturar que aquests tresors podrien haver estat amagats i abandonats allí pels antics sarraïns que vivien en aquestes terres, o bé deixats allà pels antics propietaris del castell de Prenafeta, o potser amagats pels monjos del Monestir de Poblet o d’algun altre punt proper.


DOCUMENTACIÓ FOTOGRÀFICA EXTRA

A continuació us deixo algunes de les fotografies que vàrem prendre de la Torre de la Mixarda, que espero que us puguin ajudar a introduir-vos en aquesta llegenda.






Podeu trobar més llegendes catalanes clicant aquí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario